جهت ثبت جلسه خود کلیک کنید

استقبال مردم روستای هیزج همدان از جلسات خانگی قرآن

جلسات خانگی قرآن بستری مناسب برای ترویج فرهنگ قرآن و سبک زندگی قرآنی است که به دور از تشریفات و به‌صورت مردمی برگزار می‌شود، در همدان از دیرباز این جلسات فعال بوده و است؛ با توجه به ساماندهی که اخیراً در سطح کشور در زمینه ثبت این جلسات صورت گرفته تعداد یک هزار و ۲۰۰ جلسه فعال در همدان به ثبت رسیده است.

به‌منظور معرفی فعالیت‌های برخی از جلسات خانگی قرآن فعال، با مسئول برگزاری جلسات خانگی قرآن در روستای هیزج قهاوند گفت‌وگویی صورت گرفته است که مشروح آن را در زیر می‌خوانیم:

 لطفا ضمن معرفی خودتان بفرمایید که در زمینه قرآنی چه اقداماتی در روستای شما انجام می‌شود؟

رقیه جعفری، اهل روستای هیزج از شهرستان قهاوند و برگزارکننده جلسات قرآنی در این روستا هستم. این روستا یک هزار نفر جمعیت دارد، شغل اهالی روستا اغلب دامداری و کشاورزی است. همچنین ۲۸ حافظ یک تا جزءهای بالاتر و چهار حافظ کل در این روستا هستند.

جلسات قرآن روستای ما از سال‌های ۱۳۷۴ به‌منظور ارتباط و انس با قرآن در قالب روخوانی و فهم قرآن کریم شکل گرفت، جلسات حفظ نیز از سال ۱۳۹۴ در روستا آغاز شد و جلسات خانگی قرآن در روستا هم از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را آغاز کرده است. این روستا یک خانه قرآن به نام خانه قرآن نورالمهدی دارد.

در ماه مبارک رمضان یک محفل قرآنی ویژه برگزار شد در این برنامه، از اهالی روستا که در زمینه قرآنی فعال بودند تقدیر شد و جوایزی به آن‌ها اهدا شد. در این برنامه که با حضور آقای جهان‌آرا و خانم داوودی از مسئولان قرارگاه جلسات خانگی قرآن استان برگزار شد، حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه شد که تمامی این هزینه‌ها توسط خود اهالی روستا تأمین شد.

در مناسبت‌های مختلف از جمله اعیاد، برنامه‌های مختلفی از سوی این جلسه قرآن در سطح روستا برگزار می‌شود. از سال ۱۳۸۸ در مسجد جامع روستا برنامه معنوی اعتکاف برگزار می‌شود که امسال حدود ۶۶ نفر در دو گروه در این برنامه معنوی شرکت کردند. به تازگی هم سه روستای اطراف به این طرح اضافه شدند.

در مورد جلسات خانگی روستای هیزج بفرمایید.

قبل از تشکیل جلسات خانگی چند کلاس قرآن فعال در روستا داشتم که در آن روخوانی، روان‌خوانی و تجوید دنبال می‌شد؛ سرگروه‌های جلسات خانگی همان مربی آن کلاس‌ها هستند که بحمدالله خیلی خوب توانستند این جلسات را فعال نگه دارند.

شرکت‌کنندگان در این جلسات همه از اهالی خود روستا و از همه قشر روستا از دانش‌آموزان ۹ ساله تا بانوان میانسال و سالمند هستند. جلسات خانگی قرآن سه‌شنبه هر هفته به‌صورت ثابت در خانه قرآن این روستا برگزار می‌شود.

چه فعالیت‌هایی توسط اهالی روستا به‌واسطه جلسات قرآنی شکل گرفته است؟

مردم روستا قلک‌هایی را برای صرف امور خیریه به نام امام زمان(عج) در منازل خود پُر می‌کنند و آن را به هم‌روستایی‌های خود که درگیر مشکلات مالی هستند هدیه می‌کنند. به‌طور مثال در این زمینه مشکلات دختر بی‌سرپرستی که در بیمارستان بود و هزینه درمان را نداشت و دختری که او هم بی‌سرپرست بود و هزینه تأمین جهیزیه را نداشت، با این کمک‌ها حل شد. همچنین سرویس بهداشتی مسجد روستا هم به تعمیرات نیاز داشت که همگی این امور خیریه با همکاری مردم روستا و به‌واسطه جلسات قرآنی انجام شد.

برنامه شما برای ارتقای فعالیت‌های قرآنی در سال جدید چیست؟

برای نوجوانان و دانش‌آموزان روستا جلسه قرآنی ویژه‌ای همراه با برنامه‌های متنوعی و جذاب درنظر گرفته شده که نوجوانان هم بسیار استقبال می‌کنند. پایگاه بسیج روستا هم قرار است کلاس صوت و لحن را که دوره‌ای تخصصی‌تر است را برگزار کند و مربی این دوره از همدان در جلسات حضور پیدا می‌کند.

صحبت آخر

از روحانی روستا آقای علیرضا قاسمی که مجری طرح زندگی با آیه‌ها در ماه رمضان در روستا بود تشکر می‌کنم، این روحانی در همه مراسم و مناسبت‌ها همراه اهالی روستا هستند.

درصورتی که جلسه خانگی قرآن دارید و فاقد پوشش بیمه بازنشستگی هستید میتوانید با تکمیل اطلاعات زیر از خدمات مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت با حمایت دو سوم حق بیمه توسط دولت برخوردار شوید.
 
توجه: محدوده سنی برای ثبت نام 18 الی 50 سال می‌باشد.
آیا این نوع بیمه شامل خانمی هم می‌شود که تحت پوشش همسرش بیمه است؟
خانمهای که تحت پوشش همسر یا پدرشان قرار دارند صرفا بیمه درمانی هستند و باتوجه به اینکه بیمه معلمین قرآنی از نوع بیمه بازنشستگی است و فاقد پوشش بیمه درمانی است شما می‌توانید بیمه درمانی را تحت پوشش همسر یا سرپرست خانواده باشید و یا از طریق مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت درخواست بیمه سلامت دهید و مطمئن باشید که هیچ اشکالی در فرآیند بیمه پردازی شما صورت نمی‌گیرد بلکه این خدمات مکمل یکدیگر می‌شوند
به طور کلی یک شخص نمی‌تواند همزمان عضو دو صندوق بیمه اجتماعی دولتی باشد( مثلا عضویت همزمان در سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بیمه روستایی)
و در صورتی که همزمان اقدام به بیمه پردازی در دو صندوق کند تنها از خدمات و مزایای یک صندوق می‌تواند بهره مند شود
اما عضویت در شرکت‌های بیمه‌ای خصوصی مانعی ندارد و شخص همزمان می‌تواند از خدمات تکمیلی درمان شرکت بیمه و خدمات صندوق بیمه اجتماعی روستایی بهره‌مند شود.
لازم به ذکر است:
برای ثبت نام بیمه اجتماعی،ابتداء باید جلسه خود را در سایت جلسات خانگی قرآن ثبت بفرمائید.